Informatii utile despre tatuajul tau

Bandajul se lasa minim 2 ore si nu mai mult de 4 ore (nu indepartati bandajul imediat, , exista riscul de infectare).

Dupa ce ati ajuns acasa, indepartati bandajul prin miscari lente,spalati-va foarte bine pe maini cu un sapun antibacterian dupa care spalati tatuajul cu mana goala (fara burete sau prosop inmuiat in apa) cu apa calduta si sapun antibacterian.

Uscati pielea prin tamponare cu un prosop uscat si curat.

Cu mana foarte curata (proaspat spalata) aplicati peste tatuaj un strat subtire de unguet BEPHANTEN incluzand si o zona de 3 – 4cm imprejurul tatuajului, excluzand astfel riscul unei infectii.

Timp de 10-15 zile tatuajul trebuie intretinut umed, prin ungerea (strat subtire) in permanenta (din 3 in 3 ore) inclusiv noaptea.

Schimbati hainele si lenjeria de pat foarte des, chiar daca ele sunt curate, in felul acesta riscul de infectie este mai mic.

NU se acopera cu nici un pansament sau folie tatuajul incepand de a doua zi, acesta trebuie sa ramana LIBER, grabindu-se astfel procesul de vindecare evident in functie de locul dvs. de munca puteti proteja tatuajul proaspat purtand haine mai largi si intervenind o data la 3-4 ore prin ungerea cu crema.

Daca hainele dvs. s-au lipit de tatuaj, udati cu putina apa calduta zona pe deasupra hainei, pana se desprinde de tatuaj, indepartati haina respectiva, spalati-va inca o data cu sapun antibacterian pe maini, spalati usor tatuajul cu mana goala,aplicati un strat subtire de unguent Bephanten, apoi schimbati hainele cu unele curate.
 
Dupa o saptamana se trece la utilizarea unei creme hidratante, acest lucru prevenind astfel cojirea. Inainte de a da cu crema hidratanta cititi cu atentie instructiunile si asigurati-va ca nu sunteti alergic la unul din compusii cremei sau ca aceasta nu va irita este recomandata o crema hidratanta cu Vitaminele A si D (NU folositi crema de galbenele, pentru ca aceasta afecteaza si ataca pigmentii din tatuaj decolorand astfel tatuajul).

Este recomandat sa comandati la orice farmacie o crema simpla pe baza de vaselina neutra doar cu Vitaminele A si D fara alte ingrediente cosmetice care pot ataca pigmentii, nu uitati ca trebuie sa va spalati bine pe maini de fiecare data cu un sapun antibacterian aceasta crema poate fi folosita in acelasi timp in care dati cu unguent  Bephanten.

Timp de 2 luni este INTERZIS:
- inotul in piscine, lacuri, stranduri, sauna, mare sau bai fierbinti,
- expunerea tatuajului la soare, indiferent ce crema folositi si cat de mare ar fi factorul de protectie al acesteia, va decolora tatuajul, mai ales daca este color ( daca expunerea la soare nu poate fi evitata va recomandam utilizarea unei creme de protectie cu Factor Protector 50).

Pe toata durata procesului de vindecare a tatuajului NU CURATATI COJILE, nu conteaza cat de mare este mancarimea sau cat de enervanta este, daca va scarpinati si rupeti cojile se poate elimina cerneala din tatuaj prin sangerare acest lucru ducand evident la decolorare. Daca mancarimea este insuportabila puteti sa ungeti tatuajul cu crema hidratanta, masand zona usor pana dispare senzatia de mancarime nu uitati ca trebuie sa fiti foarte curat pe maini.

Evitati contactul cu animale, expunerea tatuajului la praf, transpiratie excesiva din activitati fizice intense.
Evitati expunerea la solar pe o perioada de cel putin 3 luni.
Este interzisa folosirea spirtului pe toata durata vindecarii.
Este interzisa ungerea cu alte creme decat cele recomandate de catre tatuator.

Mancarimea pe care o simtiti inseamna ca acesta incepe sa se vindece. De asemenea pielitele ce se formeaza NU SE INLATURA, ele au sa cada treptat singure.

Daca apar umflaturi sau roseli ale pielii puteti folosi cubulete de gheata pentru a reduce umflatura, daca exista suspiciunea unei infectii la cateva zile de la executarea tatuajului cel mai indicat ar fi sa va adresati unui doctor.

Tatuajul este marca ta, tatuajul te reprezinta, ai grija de el.